Termosztátok

Termosztátok

Szerző: -Ismertetők, leírások- létrehozva: 2012 Nov 19 . 0 Hozzászólás.

A fűtési szezon beindultával bizony elengedhetetlenül mélyebben kell a pénztárcánkba nyúlni ahhoz,
hogy lakásunkban, munkahelyünkön, életterünkben gondoskodjunk a megfelelő temperálásról, a megfelelő komfort- illetve hőérzet biztosítása érdekében.
Kellő odafigyeléssel azonban ezek a költségek jelentősen csökkenthetők. Ehhez a fűtési szokások megváltoztatása mellett elegendő egy egyszerű eszköz, a termosztát beszerzése, beszerelése.


A termosztát gyakorlatilag egy hőérzékelőn alapuló kapcsolóeszköz, amelyik elérve a beállított hőmérsékleti határt egy kontaktust zár illetve bont, amin keresztül kap/nem kap tápáramot a fűtőberendezés vezérlőeleme (például cirkó, kombicirkó...)
Használatával nem kell manuálisan kapcsolgatni a fűtőberendezést, egyenletesebb lesz az előállított hőmérséklet. A hőtároló közeget nem hagyja egy bizonyos hőmérséklet alá hűlni, így kevesebb energia felhasználására lesz szükség az utánmelegítésre - ezáltal csökken a fűtési költség.
Természetesen mindez igaz gázos illetve elektromos fűtések esetén is.

Többféle felépítésű termosztát kapható üzletünkben, kezdve a legegyszerűbb mechanikus "kapcsoló"-tól
a rádióvezérelt programozható berendezésig. Az árak néhány ezer Ft - néhány tízezer Ft tartományban mozognak.


A mechanikus kapcsolós rendelkezik a legnagyobb hibával, a pontossága beállított érték +-1-2 C. Előnye, hogy olcsó, járulékos energiaforrást nem igényel.
A középkategóriás termosztátok körébe soroljuk az "egyprogramos", digitális kijelzővel (LCD) szerelt változatot. Tudásban ugyanaz, mint az egyszerű mechanikus termosztát, de annál sokkal pontosabb
(+-0,5C fok). Itt általában két billentyű/nyomógomb szolgál a szabályozás céljaira.
A következő generáció a digitális programozható termosztátoké. Kibővített, szélesebb funkcióválasztékkal rendelkeznek, mint például óra, naptár, többféle fűtési mód, hőmérséklethatárok beállítása, nappali, éjszakai mód...
A funkcióknak szinte csak a tervezők fantáziája szab határt. A mai prémium modellek már RF (rádiófrekvenciás) úton is képesek kommunikálni, Wifi-t vezetéknélküli hálózati kapcsolatot használva is elérhetőek, távfelügyelhetők, távprogramozhatók, ily módon akár épületfelügyeleti rendszerekbe, intelligens ház vezérlő rendszerekbe is integrálhatók.

Válasszon minden igényt kielégítő termosztátkínálatunkból, kérje bátran termékfelelős kollegánk segítségét!

Utolsó frissítés: 2012 Nov 22

Hozzászólás


Még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!

Szóljon hozzá!

Válasz

* Név:
* E-mail: (Nincs publikálva)
   Honlap: (Honlap címe http://)
* Hozzászólás:
Ellenörző kód:

Rólunk

Haluxvill villanyszerelési anyagok kis és nagykereskedelmével foglalkozik. Üzletünkben több mint 15 000 termék típust találhatnak meg ügyfeleink. Célunk gyors, pontos szolgáltatást nyújtani ügyfeleink számára.

Kapcsolat

+36-1-210-2866, +36-1-793-98-84
+36-1-210-1900, +36-1-793-93-65
+36-30-590-0588
+36-30-231-9367
+36-1-323-0113
+36-23-428-436
info[kukac]haluxvill.hu
bence[kukac]haluxvill.hu

Facebook